Gastblogs Mamabel
boys3life  

Mommy make-over

Vorige week schreef ik op mijn eigen blog een stuk over het feit dat mijn buik kapot is. Mijn huid en buikspieren hebben flinke klappen gekregen van het beschermen van twee flinke jongens tegelijkertijd. En soms heb ik daar last van, dus dat is vervelend. Tegelijkertijd ben ik onwijs trots op mijn lijf, want die dikke buik van mij, heeft wel hele gezonde kinderen gehuisvest.

Herkenning
Mijn blog is gedeeld via diverse social media kanalen en ik heb veel reacties gekregen. Overwegend support en herkenning, over het dubbele gevoel van enerzijds trots op je lijf zijn en anderzijds twijfelend met een bikini in je handen staan.

Wat ik niet had verwacht, was dat er mensen zijn die hier iets anders mee gedaan hebben dan sporten, al dan niet onder begeleiding van een goede fysio of andere professional. Nee, ik zag allerlei reacties van moeders die door middel van plastisch chirurgie hun buik hadden laten herstellen. Nooit eerder heb ik overwogen om een dergelijke stap te maken, dus ik heb verbaasd alle ervaringen gelezen.

Mogelijkheden te over
Nieuwsgierig als ik ben, ben ik gaan kijken welke mogelijkheden er zijn in Nederland. Er zijn verschillende dingen die je kunt laten doen, maar de buikwandcorrectie is denk ik wel de meest populaire behandeling. Dat kun je in een ziekenhuis laten doen, maar er zijn ook klinieken die dit aanbieden. Gezien de hoeveelheid informatie en de wijze van schrijven kon ik concluderen dat dit een behandeling is die veel gedaan wordt.

Meerdere klinieken in Nederland bieden behandelingen aan voor vrouwen die kinderen op de wereld hebben gezet. En als je ook nog borstvoeding hebt gegeven, kun je pakketkorting krijgen. Zowel buik als borsten kunnen meegenomen worden en worden weer zo goed en zo kwaad als het kan in pre-mommy staat hersteld. Een heuse ‘mommy make-over’ noemen sommige klinieken dit. Mijn nekharen gingen recht overeind staan, want het voelde zo commercieel en cosmetisch aan. Dat gaat in tegen mijn gevoel dat ik vind dat we ook gewoon trots op die moederlijven mogen zijn!

Ieder z’n ding
Toen vond ik ineens ervaringen van vrouwen die echt last hadden van hun kapotte buik. Huid die zo kwetsbaar was geworden, dat er allemaal nare ontstekingen ontstonden. Of spieren die niet meer goed wilde sluiten, waardoor een simpele boodschappentas van de grond tillen al teveel gevraagd was. En voor die mensen, ben ik blij dat er dingen bestaan als plastisch chirurgie. Dat zijn namelijk mensen die oprecht last ervaren na hun zwangerschap. Een last die niet zomaar op te lossen is door meer te sporten. En ook geen last die alleen te maken heeft met het wel of niet comfortabel in bikini voelen.

En na alles gelezen te hebben kan ik alleen maar zeggen dat iedereen het vooral lekker zelf moet weten.

Mommy make-over to the rescue!

Of niet. Wat jij wilt, want dat vind ik het belangrijkste.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.