Tweeling
boys3life  

Koninginne-, Konings-, Woningsdag

De afgelopen zes jaar hebben we kunnen genieten van verdwaalde toeristen in oranje outfits op 30 april. Want in hun tourist guide hadden ze gelezen dat het Koninginnedag is en dat Nederlanders dan altijd een groot feest vieren. In 2013 was dat voor het laatste op 30 april, want zoals jullie wel weten hebben we nu geen Koninginnedag maar Koningsdag meer. En dat vieren we een paar dagen eerder.

Zelf ben ik geen fan van grote Koningsdag activiteiten, maar ik kan wel erg genieten van een bezoekje aan een braderie en vrijmarkt. De oudste vermaakt zich altijd opperbest met een springkussen en uiteindelijk kom je toch altijd weer thuis met leuke dingen. Zeker als het mooi weer is, is Koningsdag een gezellige dag waar we ons opperbest kunnen vermaken.

Tot het 2020 werd. Net als voor jullie, was ook voor ons Koningsdag anders dan anders. En dan niet omdat we de verkeerde tourist guide hadden, maar omdat ons land wel andere dingen te doen had. Voor de gelegenheid hebben we de jongens wel hun Koningsdagshirts aan gedaan, maar dit jaar geen braderie of vrijmarkt om onze euro’s te spenderen. Dat is dan misschien ook weer een voordeel, want met een nieuw huis in aantocht kunnen we de euro’s ook prima anders besteden.

We hebben dit keer genoten van het mooie weer door een uitgebreide wandeling door het dorp te maken, door een wijk waar we nooit eerder geweest waren. Zo komen we elke wandeling weer nieuwe dingen tegen. Een soort vakantie in eigen dorp. Nog een voordeel van deze rare tijden. Ik blijf ze noemen, want als we iets moeten vasthouden nu is het wel positiviteit.

Deze Koningsdag hebben we weer genoten van het mooie weer en ons gezin. Met een oranje tintje, maar wel anders dan andere jaren. Volgend jaar hopen we weer lekker over de braderie te kunnen struinen, met als afsluiting een springkussen of een ijsje. Of misschien wel allebei, want het is tenslotte de verjaardag van de Koning.