Tweeling
boys3life  

Stap voor stap

In mijn vorige blog beschreef ik al dat wij niet alleen overleven, maar ook enorm genieten van ons gezin tijdens deze bijzondere tijden. Afgelopen week ontdekten we dat het nog een beetje leuker is, omdat we de ontwikkeling van zo dichtbij meemaken.

Natuurlijk is het niet gezegd dat we die anders zouden missen. Tenslotte zijn ze genoeg dagen en tijden thuis. Maar de kans is wel aanwezig dat je een mijlpaal van je kindje mist, omdat je nou eenmaal niet 24/7 bij elkaar in de buurt bent. En daarnaast zijn sommige mijlpalen zo klein, dat je ze anders niet zou zien omdat je te druk bent met het dagelijkse leven draaiende houden. Nu is dat anders. We zijn hele dagen met het gezin en zien elkaar dus veel meer. We zien elkaar werken, huiswerk maken en spelen alsof we nooit anders gedaan hebben.

We zien de oudste stappen maken met zijn huiswerk, alsof het niets is. Hij vliegt door de boeken en als hij het even niet weet, komt hij met oprechte interesse een antwoord zoeken. Het is prachtig om te zien hoe hij groep 3 meemaakt en ik hoop dat hij dit enthousiasme vol kan houden. Tussen het huiswerk door speelt hij uren met zijn autootjes, lego of leest hij een boek. En omdat zijn voetbal voor dit seizoen is afgelopen, maakt hij ook graag een paar stappen achter de bal buiten. Tenslotte moet je blijven trainen als je de volgende Ronaldo wil worden 😉 .

Ook de tweeling is prachtig om te zien in deze fase. Ze beginnen steeds meer te brabbelen en doen dat het liefste tegen elkaar. We verstaan er vrij weinig van, maar her en der komen er steeds vaker bekende termen uit. Zo hebben we ineens een vrolijk ‘Hiii’ als we iemand videobellen, of papapapapapa als hun vader nodig is. Het is heerlijk om te zien hoe die twee elkaar vermaken, of juist even tijd voor zichzelf zoeken met een boekje of het favoriete autootje.

Afgelopen week merkten we ineens dat ze stapjes gingen zetten langs de bank en hun kastje met speelgoed. En we waren er nu dus bij! Mooi om te zien was dat de ene dag het eerste ventje stapjes liet zien, en de dag erna zijn broer. De ontwikkeling ontloopt elkaar weinig wat dit betreft. Ook het loopwagentje gaat steeds beter, er worden enthousiaste routes afgelegd door de woonkamer.

Zo gaan ze stap voor stap de wereld verkennen. En wij zijn er voorlopig elke stap bij, wat het extra bijzonder maakt. Dankjewel Corona, dit neemt niemand ons meer af.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.