Tweeling
boys3life  

Buga-hoe? Over de varianten van de Bugaboo Donkey

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen ben ik fan van de kinderwagens van Bugaboo. In 2013 was ik al erg blij met de Bugaboo Buffalo en voor de tweeling hebben we de Bugaboo Donkey aangeschaft. In mijn omgeving ken ik meer mensen die deze kinderwagen gebruiken en lang niet allemaal voor een tweeling. Het is voor veel mensen onduidelijk wat de verschillende varianten betekenen en wat je ermee kunt, dus in deze blog neem ik jullie mee langs de Bugaboo Donkey Mono, Duo en Twin.

Bugaboo Donkey Mono

Deze variant noemen wij altijd grappend de smalle kinderwagen, omdat dit de meest smalle variant van de Donkey is. Dat betekent overigens niet dat je er weinig mee kunt, in tegendeel! De Donkey Mono is perfect geschikt als je 1 kindje tegelijkertijd wilt vervoeren. Je hebt dan de mogelijkheid om de reiswieg of de kinderwagen te gebruiken, met ernaast een boodschappen mand. Die kun je er gemakkelijk afhalen, wat dus echt ideaal is als verlenging van je hand- of luiertas.

Het mooie van deze wagen is, is dat hij ook voorbereid is op eventuele extra gezinsuitbreiding. Dus als je vlak na je eerste weer in verwachting bent, hoef je je geen enkele zorgen te maken. Je schakelt gewoon van Mono naar Duo.

Zoals jullie weten is mijn zusje in blijde verwachting en zij kwam een paar weken geleden een prachtige Donkey Mono tegen die als showroommodel sterk afgeprijsd was. Ze wist dat ik fan was van Bugaboo en was er ook snel van overtuigd dat deze perfect voor haar is.

En zeg nou zelf, dat zwarte frame met deze bekleding is toch ook gewoon prachtig?

Bugaboo Donkey Duo

De Donkey Duo is naar mijn inschatting de meest gebruikte variant. Deze is namelijk te gebruiken als je twee kindjes vlak achter elkaar hebt. En dan niet twee minuten, zoals wij, maar bijvoorbeeld een jaar. Dan heb je het eerste jaar een Bugaboo Mono en heel eenvoudig, en met het bijbestellen van een set, bouw je hem om naar een Duo. Je hebt dan je dreumes zitten en je baby er naast liggen. En als je baby ook de dreumes fase in gaat, zet je de peuter en dreumes gewoon naast elkaar. Zonder problemen!

En is de oudste te groot voor de kinderwagen? Dan maak je er eenvoudig weer een Mono van, zodat je nog langer van de wagen kunt genieten met je jongste spruit.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Bugaboo Donkey Twin

Deze topper kennen jullie ondertussen wel, van de foto’s op mijn social media. Voor mij stond als een paal boven water dat we voor de tweeling een Bugaboo nodig hadden. En die optie heeft Bugaboo, dus er was geen enkel probleem. We hebben een prachtige Donkey Twin die, zoals de naam doet vermoeden, geschikt is voor kindjes van dezelfde leeftijd. Je hebt dan twee keer de reiswieg en twee keer de wandelwagen. Wij zijn er nog steeds erg blij mee!

Heel af en toe hoeven we maar met een van de twee op stap, en dan hebben we in twee minuten de Twin omgezet naar Mono. Dan gaan wij dus met de ‘smalle’ kinderwagen op pad. Zie hieronder mijn kinderwagen in de varianten die hierboven beschreven staan.


We hadden zoals je kunt zien eerst blauwe bekleding, maar zijn later overgestapt op de off-white. Waarom leg ik een volgende keer wel uit.


Wil jij nou ook zo’n mooie Bugaboo Donkey? En vindt je ze toch vrij prijzig? Kijk dan eens naar een refurbished kinderwagen. Ik kan Aktie-Shop van harte aanbevelen! Niet alleen hebben ze prachtige wagens en hebben ze er verstand van, ze zijn ook nog eens erg vriendelijk. Check hun website 👇🏻.

Tip: Je kunt eventueel je huidige kinderwagen inruilen, ze hebben onze Bugaboo Buffalo ook ingekocht toen wij naar de Donkey gingen.


Deze blog is geschreven in samenwerking met Aktie-Shop.nl.