Tweeling
boys3life  

Drie kinderen op de achterbank, hoe dan?!

We hadden net een nieuwe auto, een prachtige Nissan Qashqai. Uitgekozen omdat we aan gezinsuitbreiding dachten en dat leek ons een handige auto voor een (één) maxi-cosi en een kinderwagen. En toen kregen we te horen dat nummer twee nog iemand meenam, er kwamen twee baby’s aan! Zoals jullie hier kunnen lezen maakte ik me daar even erg veel zorgen om. Hoe gaan we drie kinderen vervoeren? En hoe gaan we zo’n mega kinderwagen vervoeren, plus alle spullen die we nodig hebben?

Via Google kwamen we erachter dat er veel mensen zijn met dezelfde vraag, maar echt duidelijke antwoorden konden we niet altijd vinden. De artikelen met de meest waardevolle info wat mij betreft deel ik hieronder met jullie. Wat me vooral opviel: er zijn maar weinig fabrikanten van zowel auto’s als autostoeltjes die hier echt over nagedacht hebben. Dat vind ik jammer en ik denk tevens een gemiste kans. Als jij zeker weet dat jij je drie kindjes veilig kunt vervoeren in auto X met stoeltjes ABC dan zul je eerder geneigd zijn om die auto en die stoeltjes aan te schaffen. We hebben meerdere dealers en fabrikanten van autostoeltjes gecontacteerd, maar niemand kon ons een duidelijk antwoord geven.

Enfin, gelukkig voor ons bleek het allemaal wel te kunnen, met een beetje passen en meten konden de drie kids gewoon naast elkaar op de achterbank. Inmiddels hebben we een andere auto waar we meer dan voldoende ruimte in hebben, maar er zijn toch wel meer auto’s waar deze combinatie past dan je denkt. Hieronder deel ik de auto’s waar wij ervaring mee hebben. Er zijn nog veel meer auto’s waar dit in past, daar ben ik van overtuigd. Alleen dat heb ik zelf nooit geprobeerd. Het is wachten op de eerste grote marketing campagne van een auto(stoeltjes)fabrikant denk ik. Ik ben benieuwd!

Handige tip: wij zijn bij verschillende dealers gaan passen en meten met onze opstelling. Sommige dealers kijken je vreemd aan, maar we hebben ze gelijk uitgelegd dat ze deze info ook kunnen gebruiken als ze de auto willen verkopen aan gezinnen. Als het past dan, anders moet je er niet teveel over zeggen misschien.


Artikelen:

Auto’s:

 • Nissan Qashqai, met een smal stoeltje in het midden past het maar het is wel erg passen en meten. Hetzelfde is voor de kofferbak. De kinderwagen kon erin, maar we moesten wel op de millimeter nauwkeurig inladen op een bepaalde manier.
 • Citroën C4 Cactus, konden we geen drie kinderstoeltjes naast elkaar kwijt. En ook de kinderwagen erin krijgen was een uitdaging.
 • SEAT Tarraco, ging prima. En daar hadden we ook nog eens voldoende ruimte voor de Bugaboo Donkey plus extra spullen.
 • Tesla Model 3, gaat helaas niet. De kinderwagen past hier wel prima achterin, maar drie zitjes op de achterbank is niet te doen.
 • Tesla Model S, dit gaat verrassend genoeg het makkelijkste. Het is een ruime auto waar drie kindjes goed naast elkaar kunnen zitten op de achterbank. En er is voldoende ruimte voor de kinderwagen en alle spullen die je verder nodig hebt als je met je gezin op pad gaat.

De opstelling die we bij deze auto’s geprobeerd hebben is twee maxi-cost’s CabrioFix aan de buitenzijde en een Maxi-Cosi Rodi in het midden. Later hebben we de maxi-cosi’s vervangen door de Titaniumbaby Autostoel Kai.

8 thoughts on “Drie kinderen op de achterbank, hoe dan?!

 1. Kr00st

  Hoi, wij hebben een Toyota (Corolla) Verso. Hier passen 3 ISOFIX base en 3 kinderzitjes naast elkaar, dit ivm een drieling doe in aantocht is. Wij hebben de Trippy kinderwagen en kinderzitjes.

  1. boys3life

   Super dat je dat erbij zet! Handig voor mensen om te weten. Ik wens je alle geluk en gezondheid met de drieling, het is een prachtig cadeau om een meerling te mogen verwachten.

 2. Rian

  De VW Sharan of Seat Alhambra(zelfde auto) hebben 7 volwaardige stoelen. Op de ‘achterbank’ genoeg ruimte voor 3 stoelen(ook met isofix). Als je de 2 stoelen uit de kofferbak laat, kan daar de bugaboo donkey zo in zonder ingeklapt te worden!

  1. boys3life

   Goede tips ook! Er zijn inderdaad meerdere auto’s met tenminste drie volwaardige stoelen. Toch zijn er ook auto’s die dat officieel niet hebben, maar waar je toch drie zitjes naast elkaar kunt zetten. Zou handig zijn als er een overzicht van komt, vind je ook niet?

 3. Denise

  In de ford S max passen met gemak verschillende stoelen naast elkaar, van maxi cosi groep 0 tot de grotere stoelen., geen enkel probleem. Er blijft zelfs ruimte over!
  Ook de achterbak is enorm, past met gemak een tweeling wagen in en dan kan je nog tassen vol boodschappen erbij zetten 😀

  1. boys3life

   Wat fijn dat je zelfs ruimte over kunt houden! En dat er nog boodschappen bij kunnen, want je hebt genoeg nodig met kids in huis 😉

 4. Jan-Bas

  Ik ben met een meetlat naar de PON garage geweest: Seat, VW, Audi en Skoda.
  Alle modellen die lijken op de VW Golf, laten staan!
  Alles vanaf die grootte proberen!
  Tip: meet 3 stoeltjes op en dan op raamhoogte in de auto!(daar komt stoel ook).

  Audi:
  Audi A4 past net niet, A6 en groter wel. Dure optie alleen. Audi’s lopen wat schuin naar boven = minder ruimte.

  Skoda:
  Octavia, Superb en die grote passen goed, omdat de auto’s can Skoda recht omhoog lopen.

  Seat: paste niet

  VW: alleen de grote modellen passen, maar zijn dure optie. Zou ik niet voor gaan. Zelfde manco als Audi, lopen schuin omhoog waardoor minder ruimte op armhoogte.

  1. boys3life

   Goede tips, dankjewel!

Comments are closed.