Hokjes
boys3life  

Kleur bekennen

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen ben ik erg blij met mijn rol als jongensmoeder. Toen ik in verwachting was van de eerste werd ik erg gelukkig van jongenskleding, terwijl meisjeskleding mij niet enthousiast kon krijgen.

Toch zit er ook een nadeel aan het jongensmoeder zijn. Of eigenlijk denk ik dat een meisjesmoeder hetzelfde heeft. Alles is blauw. Of roze dus. Wil je flesjes van dr.Brown? Je kan kiezen uit blauw of roze. Of onleesbaar wit, wat dus eigenlijk niet echt een optie is. Wil je een leuke tuitbeker van Nijntje? Je kan kiezen uit blauw of roze. Wil je een leuke winterjas? Je kan kiezen uit blauw, donkerblauw of roze. Enfin, jullie snappen mijn punt.

Natuurlijk zijn er heel veel dingen wel te koop in diverse kleuren, maar het valt me steeds meer op dat dat nog best een zoektocht is. Voor de tweeling doen we ons best om ze eigen spullen te geven, en dan dus bij voorkeur een andere kleur. Dezelfde jas, maar dan in groen en oranje. Dezelfde speenkoorden, maar dan in blauw en groen. Niet altijd lukt dit en dat vind ik best jammer.

Het lijkt wel alsof je als ouders, en daarmee als kinderen, gedwongen wordt om een kleur te kiezen afhankelijk van in welk lijf je geboren wordt. En begrijp me niet verkeerd, ik leg mijn kinderen zonder moeite in een roze slaapzakje als dat zo uitkomt. Maar om eerlijk te zijn vind ik het leuker als ik meer keuzes heb dan blauw of roze. Groen, rood, oranje, geel, whatever. Er zijn zat leuke kleuren en ongeacht of je een zoon of dochter hebt, het is leuk om wat variatie aan te brengen in de kleuren van je kind. Het kinderservies van IKEA is standaard alleen in een regenboog pakket te verkrijgen, prachtig vind ik dat.

Een beetje meer regenboog, een beetje minder gedwongen blauw of roze. Waar kan ik dat bestellen?