Hokjes
boys3life  

Fijne stiefvaderdag

Zoals ik vorige week had geschreven, vieren wij vandaag stiefvaderdag. Dat is een bedenksel van mijn oudste zoon en we vieren het net als vaderdag. Hij heeft op school een prachtige tekening gemaakt en met mij een cadeau geregeld. We hebben een lekker ontbijt geregeld en mijn vriend in het zonnetje gezet.

Eerder legde ik al uit wat voor mij een stiefouder is. Mijn beeld daarover is niet veranderd. En hoe ouder de oudste wordt, hoe meer hij zelf ook uitdrukt dat mijn vriend voor hem heel belangrijk is. Als je hem vraagt wie zijn ouders zijn, dan noemt hij drie namen. De mijne, die van zijn vader en die van zijn stiefvader.

Niet voor niets vieren wij dus vandaag stiefvaderdag. Een week na vaderdag, want stiefvaders verdienen een eigen dag volgens hem. Eigenlijk kwam ik erachter dat de tweede zondag van oktober Landelijke stiefouderdag is. Fijn dat daar een speciale dag voor is! Toch blijven wij het lekker als stiefvaderdag vieren, want ik vind het een prachtig gebaar van een zesjarig ventje.

Mijn vriend is de liefste vader van de hele wereld. En gelukkig maakt het geen verschil of hij wel of niet via DNA verbonden is, hij zorgt voor alledrie de ventjes met evenveel liefde.

Voor de beste vader van de hele wereld ♥️

2 thoughts on “Fijne stiefvaderdag

  1. Jolanda

    Wat mooi en lief van B.!

    1. boys3life

      Absoluut! Heel mooi hoe een kind dat zelf vorm geeft.

Comments are closed.