Uncategorized
boys3life  

Voor de liefste vader

Vaderdag is eigenlijk ingewikkelder geworden als je niet alleen dochter, maar ook moeder bent. Gelukkig is het ook een stuk leuker geworden. Het moederzijn komt namelijk vaak ook met een vader. En dat betekent dat je op vaderdag niet alleen je eigen vader gaat eren, maar ook je kinderen helpt om dat bij hun vader te doen.

Vandaag is het weer die dag, vaderdag. Voor ons een combinatie van ’s morgens mijn lief in de watten leggen, dan bij mijn vader op de koffie en de dag afsluiten met een barbecue bij mijn schoonvader. Dit jaar is dat extra bijzonder, want tot heel recent hadden we onze vaders al een aantal weken niet gezien vanwege Corona. Gelukkig kunnen we dit jaar gewoon op vaderdag visite. Overigens verdenk ik onze vaders ervan dat ze het vooral erg leuk vinden om hun kleinkinderen te zien. Wat dat betreft had grootvaderdag een betere titel geweest.


Op vaderdag vind ik het altijd belangrijk om ook even stil te staan bij de vader die makkelijk vergeten wordt. Zoals de wensvader, de buitengesloten vader of de vader die er niet meer is. Voor al die vaders, of kinderen van die vaders, is dit een rare dag. Een dubbele dag, want er wordt iets gevierd wat ook bij iemand wordt gemist. Kijk eens om je heen, en heb aandacht voor hoe deze mensen vaderdag beleven.


Ik heb de onwijs mooie positie om mijn vader vandaag te kunnen zien en eren. Hulde aan de man die mij groot heeft zien worden, fouten heeft zien maken en me er zelf van heeft laten leren. Ik hoop dat onze aanwezigheid het gemis van zijn eigen vader zal verzachten. En met onze aanwezigheid bedoel ik vooral die van de kids natuurlijk.

Deze blog is niet compleet zonder een eerbetoon aan de vader die ik elke dag met zoveel liefde zijn rol zie vervullen. Er is geen betere vader voor mijn kinderen dan hij. En zolang de kinderen dat zelf nog niet kunnen zeggen, zal ik hem zo vaak mogelijk vertellen wat een geweldige vader hij is.

Oh, en voor degene die dat nog niet wisten. De oudste vond het oneerlijk dat er geen stiefvaderdag is, dus dat vieren we volgende week zondag. Weet je dat ook weer.

1 Comment

  1. […] ik vorige week had geschreven, vieren wij vandaag stiefvaderdag. Dat is een bedenksel van mijn oudste zoon en we vieren het net […]

Comments are closed.